Ta strona korzysta z ciasteczek, aby zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o ciasteczkach są przechowywane w przeglądarce i wykonują funkcje takie jak rozpoznawanie Cię po powrocie na naszą stronę internetową i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne.
Kanapki z awokado i jajkiem w koszulce
Kalorie
485 kcal
Białko
23 g
Tłuszcze
23 g
Węglowodany
41 g
Sposób przygotowania
- W garnku zagotuj wodę. Jajko wbij do małej miseczki.
- Do gotującej wody dodaj łyżkę octu, zamieszaj tworząc wirek i delikatnie przelej jajko.
- Gotuj przez około 2,5 minuty, tak aby białko było ścięte, a żółtko pozostało płynne. Wyjmij jajko i wysusz na papierowym ręczniku. Powtórz czynność z drugim jajkiem.
- Awokado rozgnieć widelcem, dodaj sok z cytryny, dopraw pieprzem i solą.
- Bułkę przekrój na pół i posmaruj awokado, na górę dołóż jajka i posyp szczypiorkiem.
- Podawaj z pomidorkami.
Składniki
- Bułka grahamka – 1 szt.
- Awokado – 70 g
- Jajka (L) – 2 szt.
- Pomidor – 150 g
- Cytryna – 10 ml
- Szczypiorek – 10 g
- Ocet jabłkowy – 10 ml
- Pieprz i sól