Ta strona korzysta z ciasteczek, aby zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o ciasteczkach są przechowywane w przeglądarce i wykonują funkcje takie jak rozpoznawanie Cię po powrocie na naszą stronę internetową i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne.
Grzanki ze szpinakiem i jajkami sadzonymi
Kalorie
397 kcal
Białko
21 g
Tłuszcze
17 g
Węglowodany
35 g
Sposób przygotowania
- Na patelni rozgrzej pół łyżeczki oliwy.
- Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę, po chwili szpinak, pieprz i sól.
- Zamieszaj i zdejmij z patelni, jak tylko liście zmniejszą swoją objętość.
- Na tę samą patelnię dodaj pozostałą oliwę, wbij jajka, przykryj i usmaż sadzone.
- W międzyczasie podpiecz chleb w opiekaczu, tosterze lub na suchej patelni.
- Przełóż szpinak na grzanki, a na górę dodaj jajka, posyp czarnuszką.
- Podawaj z pomidorkami.
Składniki
- Chleb żytni – 70 g
- Jajka (L) – 2 szt.
- Pomidorki koktajlowe – 100 g
- Szpinak świeży – 50 g
- Czosnek – 1 szt.
- Oliwa z oliwek – 5 g
- Pieprz i sól
- Czarnuszka (opcjonalnie)