Makaron w sosie pomidorowym z mozzarellą i pomidorkami

Kalorie

519 kcal

Białko

27 g

Tłuszcze

15 g

Węglowodany

66 g

Sposób przygotowania

  1. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Na patelni rozgrzej oliwę.
  3. Czosnek pokrój w plasterki, podsmaż.
  4. Pomidorki przekrój na pół, dołóż do czosnku.
  5. Dopraw pieprzem i solą, a po chwili wlej passatę.
  6. Mozzarellę pokrój w kostkę, dołóż na patelnię.
  7. Gdy mozzarella się rozpuści, dołóż ugotowany makaron, całość wymieszaj.
  8. Podawaj z parmezanem i dużą ilością świeżej bazylii.

Składniki

  • Pomidory koktajlowe – 120 g
  • Passata pomidorowa – 100 g
  • Makaron spaghetti – 75 g
  • Mozzarella (lekka) – 50 g
  • Ser, parmezan – 12 g
  • Czosnek – 5 g
  • Oliwa z oliwek – 5 g
  • Bazylia (świeża)
  • Pieprz czarny
  • Sól