Ta strona korzysta z ciasteczek, aby zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o ciasteczkach są przechowywane w przeglądarce i wykonują funkcje takie jak rozpoznawanie Cię po powrocie na naszą stronę internetową i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne.
Makaron w sosie pomidorowym z mozzarellą i pomidorkami
Kalorie
519 kcal
Białko
27 g
Tłuszcze
15 g
Węglowodany
66 g
Sposób przygotowania
- Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- Na patelni rozgrzej oliwę.
- Czosnek pokrój w plasterki, podsmaż.
- Pomidorki przekrój na pół, dołóż do czosnku.
- Dopraw pieprzem i solą, a po chwili wlej passatę.
- Mozzarellę pokrój w kostkę, dołóż na patelnię.
- Gdy mozzarella się rozpuści, dołóż ugotowany makaron, całość wymieszaj.
- Podawaj z parmezanem i dużą ilością świeżej bazylii.
Składniki
- Pomidory koktajlowe – 120 g
- Passata pomidorowa – 100 g
- Makaron spaghetti – 75 g
- Mozzarella (lekka) – 50 g
- Ser, parmezan – 12 g
- Czosnek – 5 g
- Oliwa z oliwek – 5 g
- Bazylia (świeża)
- Pieprz czarny
- Sól