Placuszki bananowe

Kalorie

418 kcal

Białko

23 g

Tłuszcze

12 g

Węglowodany

52 g

Sposób przygotowania

  1. Patelnię wysmaruj oliwą z oliwek i dobrze rozgrzej.
  2. W misce umieść jajko, banana i mąkę. Zblenduj.
  3. Za pomocą łyżki nakładaj ciasto na patelnię.
  4. Smaż pod przykryciem z obydwu stron.
  5. Podawaj z jogurtem skyr, borówkami i migdałami.

Składniki

  • Banan – 110 g
  • Skyr naturalny – 75 g
  • Jaja kurze – 1 szt.
  • Borówki amerykańskie – 50 g
  • Mąka orkiszowa – 30 g
  • Migdały – 8 g
  • Oliwa z oliwek – 1 g

Dietetyk Adamska
Przegląd prywatności

Ta strona korzysta z ciasteczek, aby zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o ciasteczkach są przechowywane w przeglądarce i wykonują funkcje takie jak rozpoznawanie Cię po powrocie na naszą stronę internetową i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne.