Ta strona korzysta z ciasteczek, aby zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o ciasteczkach są przechowywane w przeglądarce i wykonują funkcje takie jak rozpoznawanie Cię po powrocie na naszą stronę internetową i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne.
Racuchy z ricottą
Kalorie
650 kcal

Białko
35 g
Tłuszcze
26 g
Węglowodany
64 g
Sposób przygotowania
- Do miski przełóż ricottę, dodaj dwa jajka, wymieszaj.
- Do miski dodaj mąkę, erytrol, proszek do pieczenia i ponownie wymieszaj do połączenia składników.
- Na patelni rozgrzej oliwę, przełóż ciasto i smaż racuchy pod przykryciem z obydwu stron.
- Podawaj z ulubionymi owocami i pastą orzechową.
*Z podanych proporcji wyjdzie 8 racuchów.
*Do gotowego ciasta możesz dodać np. jabłko pokrojone w kostkę, cynamon i usmażyć racuchy z jabłkiem.
Składniki
- Ricotta – 125 g
- Jajka – 2 szt.
- Mąka orkiszowa – 90 g
- Erytrol – 15 g
- Proszek do pieczenia – łyżeczka
- Oliwa z oliwek – 5 g