Racuchy z ricottą

Kalorie

650 kcal

Białko

35 g

Tłuszcze

26 g

Węglowodany

64 g

Sposób przygotowania

  1. Do miski przełóż ricottę, dodaj dwa jajka, wymieszaj.
  2. Do miski dodaj mąkę, erytrol, proszek do pieczenia i ponownie wymieszaj do połączenia składników.
  3. Na patelni rozgrzej oliwę, przełóż ciasto i smaż racuchy pod przykryciem z obydwu stron.
  4. Podawaj z ulubionymi owocami i pastą orzechową.
*Z podanych proporcji wyjdzie 8 racuchów.
*Do gotowego ciasta możesz dodać np. jabłko pokrojone w kostkę, cynamon i usmażyć racuchy z jabłkiem.

Składniki

  • Ricotta – 125 g
  • Jajka – 2 szt.
  • Mąka orkiszowa – 90 g
  • Erytrol – 15 g
  • Proszek do pieczenia – łyżeczka
  • Oliwa z oliwek – 5 g