Serniczek z malinami

Kalorie

568 kcal

Białko

25 g

Tłuszcze

30 g

Węglowodany

46 g

Sposób przygotowania

  1. Piekarnik rozgrzej do 180 stopni (funkcja góra-dół).
  2. Herbatniki zblenduj z masłem, przełóż do dwóch żaroodpornych naczyń, dociśnij i wyrównaj spody serniczków.
  3. Białko ubij na sztywną pianę. Dodaj serek, skyr, żółtko, skrobię, erytrol i aromat, zmiksuj.
  4. Przelej masę na ciasteczkowy spód, na górze ułóż umyte maliny.
  5. Wstaw do piekarnika na 30 minut. Podawaj po całkowitym ostygnięciu.

*Przepis i wartości odżywcze podane są na dwie porcje.

Składniki

  • Jaja kurze – 1 sztuka
  • Skyr naturalny – 50 g
  • Serek naturalny Bieluch – 100 g
  • Maliny – 60 g
  • Herbatniki maślane – 40 g
  • Erytrol – 40 g
  • Masło – 15 g
  • Skrobia ziemniaczana – 10 g
  • Aromat waniliowy