Ta strona korzysta z ciasteczek, aby zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o ciasteczkach są przechowywane w przeglądarce i wykonują funkcje takie jak rozpoznawanie Cię po powrocie na naszą stronę internetową i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne.
Serniczek z malinami
Kalorie
568 kcal
Białko
25 g
Tłuszcze
30 g
Węglowodany
46 g
Sposób przygotowania
- Piekarnik rozgrzej do 180 stopni (funkcja góra-dół).
- Herbatniki zblenduj z masłem, przełóż do dwóch żaroodpornych naczyń, dociśnij i wyrównaj spody serniczków.
- Białko ubij na sztywną pianę. Dodaj serek, skyr, żółtko, skrobię, erytrol i aromat, zmiksuj.
- Przelej masę na ciasteczkowy spód, na górze ułóż umyte maliny.
- Wstaw do piekarnika na 30 minut. Podawaj po całkowitym ostygnięciu.
*Przepis i wartości odżywcze podane są na dwie porcje.
Składniki
- Jaja kurze – 1 sztuka
- Skyr naturalny – 50 g
- Serek naturalny Bieluch – 100 g
- Maliny – 60 g
- Herbatniki maślane – 40 g
- Erytrol – 40 g
- Masło – 15 g
- Skrobia ziemniaczana – 10 g
- Aromat waniliowy